Hvad er Rosacea?


Rosacea er en hudlidelse, der resulterer i rød og plettet hud, hovedsageligt i ansigtet. Det kan også vise blottede blodkar på næse og kinder i alvorlige tilfælde. Der er forskellige typer af rosacea, og nogle mennesker kan lide mere alvorlige tilfælde end andre.

4 trin af Rosacea:

Trin 1: Præ-Rosacea
I dette stadie kan det vise sig som hyppig rødmen eller rødmen af ​​huden i ansigtet. Denne rødme forbliver normalt ikke i lang tid.

Trin 2: Mild rosacea
Når rødmen forbliver i en væsentlig længere periode, som følge af, at de små blodkarrene forbliver åbne. Huden vil se ‘rosarød’ eller glødende ud.

Trin 3: Moderat rosacea
Når rødmen varer ved i en  lang periode, dage ad gangen. Der kan også være en semi-permanent rød flush på huden på næse og kinder. Du kan muligvis også se små synlige blodkar (kapillærer) i områder med rødmen.

Fase 4: Alvorlig rosacea
Når rødmen bliver ekstremt intens og kan kombineres med betændelse, hævelse af huden, følelsen af ​​at brænde eller anden smerte. Du kan også opleve pustler og forstørrelse af næsen.

 

Hvorfor får man Rosacea?

Rosacea er et resultat af nedsat immunforsvar. Dette opstår på grund af skader på din fordøjelseskanal. Det resulterer i, at din hud bliver følsom over for visse ingredienser og irritanter. Alkohol og rygning kan også bidrage til den betændelse, der forårsager rosacea.

 

Hvordan man behandler og håndterer rosacea?

 

Der er ikke en fast kur for, hvordan man kan slippe af med rosacea permanent, men der er mange ting, du kan gøre for at reducere forekomsten af ​​rødme. Her er nogle ting, du kan gøre for behandling af rosacea.

Genkend triggere og flare-ups

Følgende symptomer findes ofte på kinder, tindinger, pande, næse og endda øjenområdet. Det kan starte i et område og sprede sig til andre områder af ansigtet; rødmen, rødme, følsomhed eller tør hud, der kan brænde eller svie, små knopper og bumser eller acne-lignende udbrud og hud, der bliver grovere og tykkere med en ujævn tekstur.

Undgå barske kemikalier

Visse hudplejeprodukter eller sæber vil indeholde skrappe kemikalier, som kun vil irritere din hud yderligere eller forårsage en yderligere brændende fornemmelse. Det er vigtigt at undgå produkter, der indeholder disse kemikalier, og bruge produkter til rosacea.

Søg efter produkter, der er gode til rosacea

Ud over at undgå hudplejeprodukter med skrappe kemikalier, bør du altid søge dem, der er skræddersyet til rosacea specifikt. Disse vil have de rigtige beroligende ingredienser for at sikre, at din hud ikke irriteres yderligere. Ingredienserne virker i harmoni med rosacea, som behandlingsprodukter for rosacea, rosacea-rens og serum til rosacea.

Hvad du bør undgå

Når du lider af rosacea, bør du prøve at undgå visse fødevarer, drikkevarer og vaner for at sikre, at din hudtilstand ikke bliver værre. Undgå:

Overdreven alkoholforbrug

Mejeri

Krydret mad

Chokolade

Varme drikke

 

Vil du læse mere om vores hudpleje til behandling af Rosacea?

 

Sidebar